Brasserie Stadsparken i solnedgång. Fotograf: Pia Nordlander

Upplev boende du sent glömmer

Hotell Utter Inn  är ett udda och spännande boende som ligger mitt ute i Västeråsfjärden, men så pass nära att du ser land. Hit kommer folk från världens alla hörn. På nätterna sover du under vattenytan med fiskar som sällskap och på dagarna lapar du sol på däck intill det röda lilla huset.

Bo primitivt i Kolarbyn Eco Lodge

I Kolarbyn bor du enkelt med skogen som granne – en natt du sent kommer glömma. Här finns ingen elektricitet, inga duschar, ingen materiell lyx alls, faktiskt – bara naturen och mystiken.

Hotell Utter inn
Kolarbyn 

Bo på ett av Sveriges populäraste hotell

Ingen har väl undgått Steam Hotel, vilket hotell alltså!
Hotellet ligger beläget precis intill Mälarkanten och utanför har du närhet till promenadstråk runt mälaren och gångavstånd till både restauranger och glassbarer och till båtarna som tar dig ut på mälaröarna,

The Steam Hotel

Aktiva weekenders

Vill du känna vinden i håret och vattnet stänka? Då är RIB-båt något för dig. Full fart på öppet vatten! Även mountainbike får adrenalinet att pumpa.

Cykla i Västmanland

I Västmanland finns 567 kilometer spår leder med flera svårighetsgrader.
Välj mellan häftig utförsåkning till lite lugnare cykelleder att följa.

RIB-båt

Aktivitetsön Björnö

På Björnö, cirka 5 km utanför Västerås, hittar du badstränder, motionsspår och utomhusgym. Där finns också Aktivt Uteliv som erbjuder häftiga aktiviteter. Du tar dig från träd till träd med hängbroar, linor och linbanor. Prova Stand-up paddle och ta dig ner för Svartån. Kajaker och kanoter erbjuds också.

Aktivt uteliv 

Känn vinden i håret

På Johannisbergs flygplats ligger Stockholm/ Västerås Fallskärmscenter där kan du hoppa Tandemhopp med fritt fall på 4000 meters höjd i 200/km. En riktig adrenalinkick!

Stockholm/ Västerås Fallskärmscenter

Sveriges Golfdestination

Hole in one

I golfstaden Västerås är säsongen igång!
I Västmanland har du tillgång till 261 greener fördelat på 14 klubbar allt inom 45 minuter med Västerås som utgångspunkt.
Våra högt rankade golfbanor finns både ett stenkast från city och på natursköna områden utanför staden. Här hittar du Västerås golfbanor samlade. 

Skål över skaldjursplatå från Kajplats 9 i Västerås. Fotograf: Findie

Unika matupplevelser

Något vi kan skryta om i Västerås är alla fantastiska restauranger!
Är du skaldjursälskare är ett besök på Kajplats 9 givet.
Här serveras skaldjursplatåer och fantastiska Moules frites.

Vill du ha det lilla extra? Då är Frank Bistro en häftig upplevelse! Ett hett tips är att prova menyn ”Frank Rules” där du väljer kött/fisk eller vegetarisk och får därefter en specialkomponerad måltid som aldrig är den andra lik.

Kajplats 9 
Frank Bistro

Elbafärgan åker runt på Mälaren med svenska flaggan och Rederi Mälardalens flagga som svajar. Fotograf: Pia Nordlander

Citynära ställplatser med Mälaren som granne

Tänk att vakna på morgonen i Västerås gästhamn, ta en kopp kaffe och det första du känner när du går ut ur husbilen är värmen av ett glittrande Mälaren. Västerås city ligger ett stenkast bort och restaurangerna ligger på rad nere i hamnen. Ta en kvällspromenad genom det populära gångstråk som börjar näst intill ställplatserna för husbilar

Båthamnen ligger intill och under sommaren går hop-on hop-off båten M/F Elba som tar dig till flera mälaröar och populära området Öster Mälarstrand och där med massor av mysiga butiker och restauranger huserar.

Ställplatser för husbilar
Elbafärjan

Fler tips för en härlig semester!