Drönarvy över Västerås takåsar längsmed Svartån. På bilden står texten Få inspiration hos Västerås InfoPionts. Foto:Avigphotos.

Följande aktörer är auktoriserade InfoPoints i Västerås:

Vy över Björnögården från ovan. pressbild.

Aktivt Uteliv Björnögården

Friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården erbjuder både boende, mat och... (Läs mer) framförallt massor av aktiviteter, sommar som vinter. Hyr sport- och friluftsutrustning eller hänga med på en kurs eller tur som de arrangerar. Här finns även mountainbikeleder samt plogade skridskobanor vintertid. På Björnögården kan du äta gott från Wåffelbarens smarriga meny. Vill du bo kvar kan du boka en stuga på ön. Stugbyn ligger mitt i naturen, men nära staden.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

Entré till butik 103 kvadrat som är en InfoPoint. Foto: Pressbild

Butik 103 Kvadrat

Butik 103 Kvadrat i Västerås, inredningsbutiken som ligger vid Mälaren och... (Läs mer) är InfoPoint.


Öster Mälarstrands allé 144, 723 56 Västerås
070-354 83 86

Promenad vid Mälaren i Västerås. Fotograf: Avigphoto

Erikslund Shopping Center

Erikslund Shopping Center ligger på området Erikslund. Här har du IKEA i ena... (Läs mer) änden och City Gross i den andra och närmare 100 butiker däremellan. På Erikslund Shopping Center finns det något för både stora och små. Med jämna mellanrum arrangeras temamånader, modevisningar och uppträdanden i shoppingcentret.


Krankroksgatan 17, 721 38 Västerås
021-448 01 40

Huvudbyggnaden på First Camp Västerås. Fotograf: Clifford Shirley.

First Camp Västerås-Mälaren

First Camp Västerås-Mälaren är en modern familjecamping belägen i direkt... (Läs mer) anslutning till Mälaren med långgrund badstrand samt härliga grönytor för lek och bollspel. First Camp Västerås-Mälaren erbjuder allt från tält och husvagnsplatser till stugor och bekvämare självhushållsstugor. I receptionsbyggnaden finns även en välsorterad livsmedelsbutik, ett kafé och en restaurang.


Johannisbergsvägen, 725 91 Västerås
021-14 02 79, 0771-10 12 00

Entrén till Karlsgatan 2. Foto: Pressbild

Karlsgatan 2 – Ett hus, två muséer

Karlsgatan 2 i Västerås city är en mötesplats för konst och kulturarv. Ett... (Läs mer) hus med två muséer, Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum. På Karlsgatan 2 visas även spännande utställningar för både stora och små och de erbjuder även visningar, workshops, föredrag och olika evenemang. Här finns också ett faktarum med arkiv och bibliotek med en massa spännande arkivmaterial.


Karlsgatan 2, 722 14 Västerås
021-39 32 22

Montage på Actionbadet Kokpunkten. Foto: Pressbild

Kokpunkten - Sveriges första actionbad

Ruschen, svischandet, pirret i magen och det omedelbara lyckoruset går... (Läs mer) faktiskt att sätta ord på! Actionbadet Kokpunkten kallar det badrenalin. Redan innan du kliver in genom den pampiga entrén står det klart att detta inte är ett vanligt badhus. Jättebyggnaden som reser sig mot skyarna rymmer hela 1 200 besökare samtidigt och är fylld till bredden och höjden med aktiviteter fördelade på åtta våningar.


Kraftverksgatan 11, 721 30 Västerås
021-448 55 00

Madame Slitage

Madame Slitage är en butik för inredning som du hittar i närheten av... (Läs mer) Skultuna Messingsbruk i Skultuna. Den är oerhört charmig och präglas av en mix av äldre, renoverad och ny inredning som har sin egen unika karaktär. Varje produkt i butiken har noggrant utvalts med mycket eftertanke, och när du stiger in i den rymliga lokalen med stora fönster känner du genast den mysiga atmosfären.


Bruksgatan 8, 726 31 Skultuna
+46 70 303 01 56

Pressbyrån Vasagatan 13

En klassisk Pressbyrå öppet alla dagar med allt vad du kan behöva när du... (Läs mer) är på språng. Korv, glass, godis, tidningar, vykort och souvenirer. Nu är de dessutom en av Västerås Infopoints som har besöksfoldrar och kartor över Västerås.


Vasagatan 13, 722 15 Västerås
021-83 09 35

Västerås stadshus med Svartån framför. Fotograf: Avigphoto.

Stadshusentrén Västerås stadshus

Västerås stadshus ligger vackert beläget på Fiskartorget intill Svartån.... (Läs mer) Precis innanför dörrarna ligger stadshusentrén, som är InfoPoint.


Fiskartorget, 721 29 Västerås
021-39 14 01

Fin dukning hos Systrarna på Gaggerska Gården. Foto: Pressbild

Systrarna på Gaggeska Gården

Hos Systrarna på Gaggeska Gården, på Vallby Friluftsmuseum, möts du av en... (Läs mer) genuin restaurang och kafé i lantlig miljö. De erbjuder mat lagad av de finaste råvaror, härliga bakverk och smörgåsar. Här får du en trevlig helhetsupplevelse med fika, mat och inspirerande omgivningar.


Skerikesvägen 2, 724 80 Västerås
021-35 75 36

Husbilar intill Mälaren på Västerås Gästhamns ställplatser. Foto: Pressbild

Västerås gästhamn och ställplats för husbilar

Vid Västerås gästhamn finns 42 båtplatser, förtöjning med boj och ca 1.80... (Läs mer) meters djup, samt 15 ställplatser för husbilar. Det finns tillgång till en servicebyggnad som är modernt och trevligt utrustad med samlingsrum, matplats, microvågsugn och kylskåp. Anläggningen har tvättstuga, torktumlare och torkskåp. Det finns även separata omklädningsrum för damer och herrar utrustade med dusch.


Lögarängsvägen (Gästhamnen), 721 32 Västerås
070-699 32 40

Fasaden på det röda huset som Fiskarfruns Café och Mat ligger i. Foto: Pressbild

Ängsö Fisk

Ängsö Fisk drivs av Per & Pauline Vidlund. Här kan man handla fisk i deras... (Läs mer) fiskbutik och rökeri. Per är yrkesfiskare sedan många generationer på Ängsö. Fisket idag bedrivs enbart med selekterande redskap. Ett levande kulturellt inslag i Västmanland och Sverige. Under sommaren finns servering med fiskrätter som består av rökt fisk med diverse tillbehör samt fullständiga rättigheter. När fiskbutiken är stängd finns en fiskkiosk med självbetjäning.


Ängsö Skurusund 2, 725 98 Västerås
0171-44 40 40

Vy över Västerås från mälaren. Elbabådet lägger till i Elbahamnen. Fotograf: BildN
Broschyrer & kartor från Västerås

I Västerås finns mycket att uppleva! Här hittar du broschyrer och kartor över bl.a. sevärdheter, parkeringsplatser och cykelvägar.

Hitta och ladda ner broschyrer och kartor