Elbabåten lägger till vid Elbakajen. Fotograf: BildN
Vy med klarblå himmel över Mälaren från Öster Mälarstrand i Västerås. Foto: Mostphotos

Första stoppet – Öster Mälarstrand

Stadsdelen Öster Mälarstrand är ett levande bostadsområde som är ett av Västerås mest attraktiva områden. Här finns restauranger, mysiga butiker och det mälarsköna gångstråket Mälarpromenaden som tar dig hela vägen tillbaka till Västerås city. Du hittar även Framnäsbadet vid Öster Mälarstrand om du känner för ett dopp!

Skepp och hoj – Då åker vi vidare!

Barn och vuxna badar från bryggan på östra holmen. Fotograf: Pia Nordlander

Andra stoppet – Östra holmen

Här är ett av Västeråsarnas badparadis, vår egen badö. Östra holmen ligger endast 20 minuter bort från avgångshamnen mitt ute i Västerås skärgård. På ön hittar du långgrunda sandstränder, bryggor, klippor, en kiosk och aktiviteter för barn. Perfekt för en solig dag. Om du skulle känna sig lite rastlös i solen så kan du ta du dig en tur på den natursköna stigen som är 2.5 km med natursköna vyer och utsiktsplatser.

Flygbild över Mälaren och Elbaförgan son lägger till på ön Elba. Fotograf: Pia Nordlander

Tredje stoppet – Elba

Ön Elba är perfekt som dagsutflykt om du vill komma ut i skärgården lite. Här kan du promenera runt och njuta av grönskan på ön.

Vy över Mälaren och Elbafärjan som angör Johannishergsbrygga. Fotograf: Linda Heplinger

Fjärde stoppet – Johannisberg / Mälarcampingen

Sist men inte minst angör Elbafärjan Johannisberg vid Mälarcampingen på fastlandet.
På Johannisberg finns en stor sandstrand och en brygga som är perfekt att plumsa ner i vattnet ifrån. I närheten hittar du servering och natursköna områden att promenera runt i. Bor du på Mälarcampingen kan du enkelt ta dig direkt från campingen till alla hamnar direkt från ditt boende.

Nu åker vi hemåt – Västerås hamn

Johannisberg är det sista stoppet innan båten tar dig tillbaka till avgångshamnen i centrala Västerås. Hela turen från hamnen i centrala Västerås och tillbaka igen tar cirka 1 timme.

 

Du kanske också är intresserad av: