En kajaktur på Mälaren i solnedgång. Fotograf: Pressbild Aktivt uteliv
Flygfoto på Björnögården. Pressbild.

Brett utbud av aktiviteter

Här hittar du utmanande höghöjdsbana, nybörjarvänliga paddelvatten, en familjevänlig mountainbikeled och vintertid även en plogad skridskobana. Hos Aktivt Uteliv kan du hyra sport- och friluftsutrustning eller hänga med på någon av de kurser eller guidade turer som arrangeras. Du behöver inga förkunskaper och personalen hjälper dig att prova ut och ställa in utrustningen för en trygg och säker upplevelse.

 

Man och barn spelar kubb, i bakgrunden syns stugor på Björnö. Foto Henrik Mill.

Boende och mat mitt i naturen

Ett stenkast från gården ligger Aktivt Utelivs stugby med tio stugor med självhushåll i olika storlekar. Här kan du vakna upp med betande hjortar utanför dörren och sedan ta ett svalkande dopp i Mälaren nedanför stugbyn. Mitt i naturen, men nära stadens puls.

Barn klättrar i höghöjdsbanan på Björnö. Pressbild

Höghöjdsbana

Höghöjdsbanan vid Björnögården är en spännande utmaning för både stora och små. Den består av tre olika delar med olika svårighetsgrad och alla i alla delar får du utmana balansen och problemlösningsförmågan. Längs med banan tar du dig fram via hängbroar, lianer, nät och linbanor. Ett kul äventyr under två timmar för alla som är över 130 cm långa.

Bubbelvåfflor i strutar på Wåffelbaren. Foto: Pressbild

Älskar du Våfflor?

På Björnögården hittar du caféet Wåffelbaren som erbjuder spännande och välsmakande konceptvåfflor i alla tänkbara storlekar och former. De har både matvåfflor och dessertvåfflor.

Ett måste på ön!

Karta över Björnö.

Bada, Motionera – Njut!

På Björnö kan du kombinera bad med motion, ta först en löprunda och avsluta sedan med ett svalkande dopp i de glittrande vågorna som mälaren erbjuder.

Till höger ser du en karta med aktiviteter du kan utföra på ön!

Tips på aktiviteter i blogg

Aktivt Uteliv har en inspirerande blogg där du får utflyktstips och lärdom kring aktiviteterna de erbjuder.

Mer information:

Aktivt Uteliv 
Hyr din utrusning 
Aktivt Utelivs blogg

Vy över Björnögården från ovan. pressbild.

Aktivt Uteliv Björnögården

Friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården erbjuder både boende, mat och... (Läs mer) framförallt massor av aktiviteter, sommar som vinter. Hyr sport- och friluftsutrustning eller hänga med på en kurs eller tur som de arrangerar. Här finns även mountainbikeleder samt plogade skridskobanor vintertid. På Björnögården kan du äta gott från Wåffelbarens smarriga meny. Vill du bo kvar kan du boka en stuga på ön. Stugbyn ligger mitt i naturen, men nära staden.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

Långfärdsskridsko åkare i solnedgång. Pressbild.

Aktivt Uteliv Björnögården - vinter

På friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården hittar du allt för en lyckad... (Läs mer) vinterdag utomhus. Här kan du hyra långfärdskridskor, längdskidor och pulkor samt alpin skidutrustning. Utanför finns det plogade skridskobanor och skidspår på Mälaren och på ön hittar du även en stor pulkabacke. Du kan även lämna in skridskorna på slipning i deras skidverkstad eller boka en guidad tur med kursinslag på antingen långfärdskridskor eller längdskidor.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

Tre personer som cyklar i mountainbike i skogen. Pressbild.

Aktivt Uteliv Björnögården – cykling

På friluftscentret kan du hyra mountainbikes och boka en grundkurs eller... (Läs mer) guidad tur. Du kan tvätta din cykel och få hjälp med enklare reparationer. Teknikbana med hinder i olika svårighetsgrad samt en familjevänlig mountainbikeled finns. Leden som är 3 km är blå (lätt) men har stickspår på röd nivå (medel). Åke över bron till fastlandet så kan du följa stigarna upp på Badelundaåsen eller vika av mot Gäddeholm där det finns fler mountainbikeleder.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

Person som går på en hängbro uppe i trädtopparna. pressbild.

Aktivt Uteliv Björnögården – Höghöjdsbana

Höghöjdsbanan är en spännande utmaning som sätter både din balans och... (Läs mer) problemlösningsförmåga på prov. Passar både små och stora klättrare, tillsammans tar ni er från träd till träd med hjälp av hängbroar, nät, linbanor och andra roliga utmaningar. Banan består av 3 delar. Den lätta delen är cirka fyra meter över marken, den andra medelsvåra delen är på sex meters höjd och leder till den tredje delen som är svår och sitter på åtta meters höjd.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

Kvinna som glider fram i en kajak. Pressbild.

Aktivt Uteliv Björnögården – paddling

Björnögården har varit friluftscenter sedan 40-talet och har alltid erbjudit... (Läs mer) paddling i någon form. Idag mer än någonsin då Aktivt uteliv som driver friluftscentret idag är experter på paddling. De har uthyrning av kajaker, kanandensare och paddelbrädor (SUP) samt försäljning av havskajaker och tillbehör. De erbjuder kajakkurser och guidade paddelturer. Du kan även hyra tält och annan friluftsutrustning för en övernattningstur på Mälaren.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

Kvinna promenerar i spåret på Björnö. Fotograf: Pia Nordlander

Björnö

Björnö är en långsmal ö i Mälaren med broförbindelse till fastlandet.... (Läs mer) Ön har varit ett naturreservat sedan 1959 och är en populär plats för friluftsliv och olika utomhusaktiviteter. På ön ligger friluftscentret Aktivt uteliv Björnögården som hyr ut fritidsutrustning efter säsong. Här finns motionsspår, grillplatser, mountainbikeleder, flera fina badplatser. När snön lägger sig så kan man susa ner för Björnöbacken eller åka skridskor på isen.


Björnö, Västerås

Björnöbadet på Björnö. Fotograf: Pia Nordlander.

Björnöbaden

Strax utanför centrala Västerås ligger Björnö. Här finner du Mälarens... (Läs mer) mest besökta utomhusbad. Stora Björnöbadet har en lång sandstrand och toaletter, lekplats och en kiosk i nära anslutning. På Södra Björnöbadet finns en stor gräsyta och det är långgrunt vilket passar alldeles utmärkt för barnfamiljer.


Björnö, Västerås

En rödstuga där ett par sitter och läser på verandan. Motknuten lutar en cykel. Foto Henrik Mill.

Björnögårdens stugby

På Björnö, en ö i Mälaren cirka 7 km från Västerås centrum, finns... (Läs mer) trevliga stugor där man bor mitt i naturen med skog, vatten och motionsspår alldeles intill. Stugorna ligger på öns norra del, med egen bastu och brygga. Cirka 200 meter från Björnögårdens stugby finner ni en badplats med fina klippor och en liten strand. Det finns även en strand vid Björnö Camping.


Björnö, 723 48 Västerås
021-262 00

Bubbelvåfflor i strutar på Wåffelbaren. Foto: Pressbild

Wåffelbaren Björnögården

Här hittar du våfflor i flera variationer och smaker. Menyn är skapad med... (Läs mer) mycket omtanke, alla kompotter och röror tillverkar de själva och sätter stor vikt vid kvalitet. De strävar mot att ha så mycket lokalproducerat och ekologiskt som möjligt.


Björnögården, Björnövägen, 723 48 Västerås
076-051 87 87

Du kanske också är intresserad av: