En ungdom åker vattenbräda i Västerås Kabelpark. Foto: BildN

Häftiga vattenaktiviteter

Vissa väljer att ta sig fram i 50 knop med en ribbåt, andra paddlar lugnt fram i en kanot eller på en stand up paddelboard. En favoritplats för många har blivit Västerås Gästhamn där det finns en kabelpark. Här dras du på vattenskidor eller wakeboard fram och tillbaka med hjälp av en lina. Du väljer själv om du vill utmana dig i de häftiga hopp som finns. En sak är dock säkert, den här aktiviteten är lika roligt för utövaren som för den som tittar på.

En utmaning som är en utmaning lite utöver det vanliga? Prova på flyboard!

Vattenlek på flyboard en solig sommardag i Västerås Kabelpark som ligger i Västerås Gästhamn. Foto: BildN
Vy över Björnögården från ovan. pressbild.

Aktivt Uteliv Björnögården

Friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården erbjuder både boende, mat och... (Läs mer) framförallt massor av aktiviteter, sommar som vinter. Hyr sport- och friluftsutrustning eller hänga med på en kurs eller tur som de arrangerar. Här finns även mountainbikeleder samt plogade skridskobanor vintertid. På Björnögården kan du äta gott från Wåffelbarens smarriga meny. Vill du bo kvar kan du boka en stuga på ön. Stugbyn ligger mitt i naturen, men nära staden.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

Kvinna som glider fram i en kajak. Pressbild.

Aktivt Uteliv Björnögården – paddling

Björnögården har varit friluftscenter sedan 40-talet och har alltid erbjudit... (Läs mer) paddling i någon form. Idag mer än någonsin då Aktivt uteliv som driver friluftscentret idag är experter på paddling. De har uthyrning av kajaker, kanandensare och paddelbrädor (SUP) samt försäljning av havskajaker och tillbehör. De erbjuder kajakkurser och guidade paddelturer. Du kan även hyra tält och annan friluftsutrustning för en övernattningstur på Mälaren.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

Kayakomat Notuddsparken, en uppställning med röda kajaker för uthyrning

Kayakomat Notuddsparken

KAYAKOMAT Västerås Notuddsparken är en obemannad station där du enkelt kan... (Läs mer) boka kajak eller SUP dygnet runt. Stationen är säsongsöppen från 1 april till 31 oktober. I kayakomaten kan du hyra solo- och dubbelkajak och även SUP-bräda. På deras hemsida hittar du information om hur du bokar.


Notuddskajen 12, 72356 Västerås
073-7854878

Montage på Actionbadet Kokpunkten. Foto: Pressbild

Kokpunkten - Sveriges första actionbad

Ruschen, svischandet, pirret i magen och det omedelbara lyckoruset går... (Läs mer) faktiskt att sätta ord på! Actionbadet Kokpunkten kallar det badrenalin. Redan innan du kliver in genom den pampiga entrén står det klart att detta inte är ett vanligt badhus. Jättebyggnaden som reser sig mot skyarna rymmer hela 1 200 besökare samtidigt och är fylld till bredden och höjden med aktiviteter fördelade på åtta våningar.


Kraftverksgatan 11, 721 30 Västerås
021-448 55 00

En person paddlar i vattnet. Foto: Pressbild

Lakeside Adventure

Lakeside Adventure hyr ut, guidar och utbildar inom paddling och friluftsliv.... (Läs mer) Vår huvuduthyrning finns på Skantzöbadet i Hallstahammar, där finns canadensare, kajaker, SUP och mountainbikes att hyra för turer längs Strömsholms kanal. Vi har även en uthyrning i Borgåsund där vi satsar mest på kajak och SUP. Kolla även in våra kurser och turer. De erbjuder även annan friluftsutrustning för året-runt-aktiviteter, som skridskor, skidor och sparkar.


Hornssund 2 , 725 92 Västerås
070-555 49 80

Elbafärjan som ligger vid hamnen med folk som är på väg att gå ombord. Foto: Pressbild

Rederi Mälarstaden

Rederi Mälarstaden trafikerar Mälaren dagligen, från tidig vår till sen... (Läs mer) höst. På sommaren erbjuds det flera olika kryssningar och guidade turer. De arrangerar trevliga räk-, skaldjurs- och matkryssningar, ofta med någon form av musikunderhållning. Vintertid bjuder man även in till julbordskryssningar. Grupper och företag kan chartra rederiets fartyg.


Färjkajen 1 , 722 10 Västerås
021-13 51 71

En RIB-båt med en grupp människor åker fram på mälaren med Skrapan i bakgrunden. Foto: Pressbild

Sjöevent - Upplevelser på Mälaren

Sjöevent ser till att ni får uppleva Mälaren på ett annorlunda sätt! Med... (Läs mer) Sjöevents flyboard tar du dig fram både ovanför och under vattenytan. Gå på vattnet, flyg som en fågel 7 meter ovanför vattenytan eller dyk som en delfin. Upplevelsen bjuder på akrobatik och en adrenalinkick som du sent kommer att glömma! Eller varför inte fara fram i över 50 knop i en RIB-båt oavsett väder? Åker man inte i grupp kan man boka en stol.


Lögarängsvägen, 721 32 Västerås
070-699 32 40

En man som är i luften och åker i cableparken. Fotograf: Peter Vahlfridsson

Västerås Cable Park

En kabelpark är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport.... (Läs mer) Istället för att åka efter en båt dras du här framåt med hjälp av en eldriven linbana. I vattnet finns en del hopp, rails och annat för de mer erfarna åkarna men även för nybörjare erbjuder parken en hel del skoj och passar bra både för barn och vuxna. Här kan du åka allt från vattenskidor, kneeboard och wakeboard till wakeskate eller kiteboard.


Lögarängsvägen 4, 721 32 Västerås

Du kanske också gillar: