Några åker vattenruchbanor på Kokpunkten i Västerås gamla ångkraftverk. Foto: Pressbild

Badadrenalin för alla

På Kokpunkten flödar badrenalinet lika snabbt som ångan gjorde i det över 100 år gamla ångkraftverket. Hit kommer årligen mer än 200 000 besökare varav 75 % är inresta. I samma byggnad finns även Steam Hotel. Kokpunkten har gått från att vara en turistattraktion till att bli en besöksdestination, Destination Kokpunkten.

Motionssim

Vill du motionssimma så är tipset Lögarängsbadet. Ett badhus med en toppmodern träningsanläggning som innefattar en 50-metersbassäng, hoppbassäng, en barnpool, varmbassäng, och ett fullt utrustat gym. Här finns också en aktivitetssal för olika typer av gruppträning.

I Västerås finns något för alla som är badsugna!

Simbassänger på Medley, Lögarängsbadet, stora glasfönster med vy över mälaren. Foto: Pressbild
Montage på Actionbadet Kokpunkten. Foto: Pressbild

Kokpunkten - Sveriges första actionbad

Ruschen, svischandet, pirret i magen och det omedelbara lyckoruset går... (Läs mer) faktiskt att sätta ord på! Actionbadet Kokpunkten kallar det badrenalin. Redan innan du kliver in genom den pampiga entrén står det klart att detta inte är ett vanligt badhus. Jättebyggnaden som reser sig mot skyarna rymmer hela 1 200 besökare samtidigt och är fylld till bredden och höjden med aktiviteter fördelade på åtta våningar.


Kraftverksgatan 11, 721 30 Västerås
021-448 55 00

Simbassänglängor med utsikt över mälaren. Foto: Pressbild

Lögarängsbadet

Lögarängsbadet är ett nybyggt inomhusbad som ligger fint vid Mälarens... (Läs mer) strand. Här finns en stor motionssimbassäng och en barnpool. På sommaren erbjuder badet utomhusbad i stora fina bassänger med stora gräsytor. Ett fik som serverar fika och enklare luncher finns för den som blir hungrig. Lögarängsbadet erbjuder något för alla.


Sjöhagsvägen 1, 721 32 Västerås
021-39 19 05

Bassängen på Tillbergabadet. Foto: Pressbild

Tillbergabadet

Ett familjebad med 32 grader i vattnet. Här kan du och familjen bada i badets... (Läs mer) uppvärmda bassäng, njuta av lite godsaker i deras kafé, basta eller gå på vattengymnastik. Det finns även möjligheter att hyra badet för kalas, avslutningar eller andra tillställningar där man kan kombinera en timme i badet med fika.


Norra Klintvägen 15, 722 33 Västerås
021-660 10

Du kanske också gillar: