Två bruna hästar nosar i en hage på varandra. Foto: Mostphotos

Turridning

I och kring Västerås finns flera ridklubbar men också stall och gårdar som erbjuder turridningar. Du väljer själv om du vill ta en tur ute på landet eller om du vill hänga i ett av Västerås mer centrala stall.

Strömsholmsdagarna och Grand National

Intresset för ridning är stort i Västerås. Närheten till Strömsholm, som är hjärtat och navet inom svensk ridsport, är så klart ett plus. På Strömsholm finns ett hästmuseum där du kan delta i guidade turer och strosa runt på området. Här arrangeras dessutom årligen Strömsholmsdagarna och Grand National, en av Sveriges största galopptävlingar.

Hästtävling på Strömsholm. Foto: Mostphotos
Två hästar i en solig skogsdunge på Bångbo gård i Västerås. Foto: Pressbild

Bångbo Gård

Välkommen till Bångbo Gård för att njuta av kombinationen djur och natur.... (Läs mer) Du rider i harmoni och i samspel med deras fantastiska lusitano hästar i en miljö långt bort från stadens brus. De erbjuder allt från turridning till ridkurser, event och privatlektioner.


Bångbo Gård, 726 92 Skultuna
073-723 88 10

Häst och vagntur med Grönsaksbonden. Foto: Pressbild

Häst & Grönsaksbonden

Hos Häst & Grönsaksbonden finns det möjlighet att ta en ridtur på... (Läs mer) hästryggen i den härliga naturen i utkanten av Västerås. Eller prova på att köra häst och vagn. På vintern, när snön ligger vit på marken, är det magiskt att ta en tur i det vackra vinterlandskapet med häst och släde. Här får du uppleva naturen tillsammans med djuren på det sätt som passar dig. Han har även grönsaksodling, så du kan köpa med dig färska grönsaker hem.


Målhammar 3, 725 96 Västerås
070-672 16 38

En tjej som står med en häst inne på Rocklunda Ridskola. Foto: Pressbild

Rocklunda Ridskola

Rocklunda ridskola har grupper alla dagar i veckan för såväl nybörjare som... (Läs mer) avancerad, ung som gammal. All lektionsridning sker på deras anläggning på Rocklunda gård i Västerås.


Rocklunda Gård, 722 23 Västerås
021-18 88 83

Stor hage med massor med hästar galopperandes hos Stora Ekeby Ridskola. Foto: Pressbild

Turridning Stora Ekeby Ridklubb

En turridning med dina vänner? Eller kanske har du ambitionen att göra en... (Läs mer) konferens i hästväg? På senare år har ridning blivit en allt mer populär sysselsättning både bland vänner och kollegor. Ridsport passar alla, gammal som ung. Stora Ekeby Ridskola erbjuder stallbacksridning för de minsta (mellan 3-7 år). Ni rider i ca 30 minuter och leds av en kvalificerad ridlärare.


Stora Ekeby, 725 92 Västerås
0220-438 10

Du kanske också gillar: