Två personer paddlar. Fotograf. Jonas Bilberg

Paddla i Västerås & Västmanland

Paddla genom kungliga Strömsholms Kanal och upplev vacker bergslagsnatur och häftiga slussar. Hedströmmen bjuder in till utmanande paddling med sina forsar och branta strandkanter.

vastmanland.se kan du läsa Andrés 5 härliga paddlingstips om allt från SUP (stand up paddling) till flera dagars långpaddling.

Hyr kajak eller SUP när du vill. I Västerås finns två Kayakomater. Dessa är obemannade så du kan hyra när det passar dig. Det finns en på Notuddskajen och en vid First Camp Mälaren på Johannisberg. Smidigt och enkelt! Flytväst, paddel och kapell ingår.

Kayakomat – First Camp Mälaren
Kayakomat – Notuddskajen

Två killar paddlar och fotograferar i solnedgången. Pressbild
Kvinna som glider fram i en kajak. Pressbild.

Aktivt Uteliv Björnögården – paddling

Björnögården har varit friluftscenter sedan 40-talet och har alltid erbjudit... (Läs mer) paddling i någon form. Idag mer än någonsin då Aktivt uteliv som driver friluftscentret idag är experter på paddling. De har uthyrning av kajaker, kanandensare och paddelbrädor (SUP) samt försäljning av havskajaker och tillbehör. De erbjuder kajakkurser och guidade paddelturer. Du kan även hyra tält och annan friluftsutrustning för en övernattningstur på Mälaren.


Björnövägen, 723 48 Västerås
021-262 00

En kvinna och en man vandrar i skogen. Pressbild.

Baggå Skola Café & BnB

Baggå Skola Café & BnB med olika paketlösningar inom natur och... (Läs mer) friluftsliv, utrustning för fyra säsonger finns: cyklar, flytringar, skidor, snöskor och mycket mer. Om man vill ha en mer organiserad semester så erbjuder vi fyra resepaket. Ormdalsstigen och Matkullen är två fina vandringsleder i närheten med varierande svårighet, bad- och kanotvänliga Hedströmmen flyter förbi bakom skolan och över 200 sjöar finns i omgivningen.


Forsbyn 10, 73 991 Skinnskatteberg
073-999 54 61

Två människor som paddlar iväg i en kanot. Pressbild

Edens Garden boende, cykel- och kanotuthyrning

Edens Garden erbjuder lantligt boende, guidade turer och uthyrning av cyklar... (Läs mer) och kanoter i vackra Svartådalen. I ett område av riksintresse för friluftsliv och har värdefulla, fågelrika Natura 2000 våtmarker med fascinerande biologisk mångfald. Omnejden är utmärkt för cykelturer. Olika vägunderlag förekommer, såsom asfalt och grusväg och enstaka branta backar. På Svartån och Fläcksjön med den berömda Braheholmen paddlar du kanot utan att trängas.


Hällsjö 108, 726 92 Skultuna
070-681 89 87

Männsikor som vandrar i vildmarken. Foto: Jonas Landolsi

Jonas Vildmark Bushcraftcenter

Jonas Vildmark Bushcraftcenter brinner för det rustika friluftslivet. Under... (Läs mer) kurserna vandrar och utforskar du Riddarhyttans skogar. Passa på att vandra mellan glittrande tjärnar och historiska kulturmiljöer som Röda Jorden och Geoslingan. Områdets slingrande stigar erbjuder även spännande upptäcktsfärder med din mountainbike. Och vill du hellre utforska från vattnet så finns det gott om ställen att blöta din kanot.


Hyttvägen 1 , 730 91 Riddarhyttan

Kayakomat Notuddsparken, en uppställning med röda kajaker för uthyrning

Kayakomat Notuddsparken

KAYAKOMAT Västerås Notuddsparken är en obemannad station där du enkelt kan... (Läs mer) boka kajak eller SUP dygnet runt. Stationen är säsongsöppen från 1 april till 31 oktober. I kayakomaten kan du hyra solo- och dubbelkajak och även SUP-bräda. På deras hemsida hittar du information om hur du bokar.


Notuddskajen 12, 72356 Västerås
073-7854878

En person paddlar i vattnet. Foto: Pressbild

Lakeside Adventure

Lakeside Adventure hyr ut, guidar och utbildar inom paddling och friluftsliv.... (Läs mer) Vår huvuduthyrning finns på Skantzöbadet i Hallstahammar, där finns canadensare, kajaker, SUP och mountainbikes att hyra för turer längs Strömsholms kanal. Vi har även en uthyrning i Borgåsund där vi satsar mest på kajak och SUP. Kolla även in våra kurser och turer. De erbjuder även annan friluftsutrustning för året-runt-aktiviteter, som skridskor, skidor och sparkar.


Hornssund 2 , 725 92 Västerås
070-555 49 80

En kvinna och en man som paddlar kanadensare. Pressbild

Nordic Discovery

Specialister på viltskådning, vildmarksäventyr och aktiva naturupplevelser i... (Läs mer) norra Västmanland. Guidade äventyr: älg och bäversafari, kanot, kajak, mountainbike, vandrings, skridsko, snösko och skidturer. Självguidade äventyr: uthyrning av kanoter, kajaker, cyklar, mountainbikes, roddbåtar, skridskor och snöskor. Logi i vildmarkslodge och semesterstuga i direkt närhet till Nordic Discoverys Äventyrscentral.


Handelsbobacken 2, Kloten, 714 91 Kopparberg

Två människor som paddlar iväg i en kanadensare. Pressbild.

Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv

Ulvsbomuren ligger mitt i den Västmanländska storskogen. På gården sätts... (Läs mer) de lokala smakupplevelserna i främsta rummet tillsammans med ett professionellt värdskap och gedigen kunskap om den omgivande skogens rika vilt och fågelliv. Här erbjuds olika aktiviteter som vandring, paddling och svampplockning i kombination med boende i gårdens timmerhus och vällagade viltmiddagar.


Ulvsbomuren, 73592 Ramnäs
0730-86 48 11

Låt oss inspirera dig till din paddlingsupplevelse!