En blå flakcykel med flagga och skylt "Loppis idag". Fotograf: Mostphotos
Tavlor hängande på butiksväggar. Fotograf: Mostphotos

Shoppa på 1000-tals kvm

Secondhandutbudet i Västerås är stort – bokstavligt talat. De största butikerna hittar du strax utanför city. På handelsområdet Erikslund finns välsorterade Västerås Stadsmission och giganten PMU Second Hand, som med sina 4400 kvm är den största butiken av sitt slag i hela Sverige. På Stenby ligger populära Läkarmissionen Second Hand och i närheten av shoppingområdet Hälla kan du göra andrahandskap hos både Brödet & Fiskarna och Lifecenter Second Hand.

Gamla kaffeburkar på butikshylla. Fotograf: Mostphotos

Hitta guldkornen

De lite mindre guldkornen finns utspridda över staden och kan kräva en viss guidning. I stadsdelen Haga ligger JTM:s Äldre Ting, som sanningsenligt presenterar sig själva som ”en sprängfylld liten butik”. På en bakgata i industriområdet Finnslätten finns Returbolaget. Det är ett paradis för den antikintresserade finsmakaren.

Bakluckeloppis på Stora torget i Västerås. Fotograf: Mostphotos

Loppisjakt

Bakluckeloppis, promenadloppis eller kanske spontanloppis? De kreativa loppiskoncepten tycks aldrig ta slut. Ofta uppstår de som tillfälliga marknadsplatser och återkommer säsongsvis. För att vara ordentligt uppdaterad vill vi därför tipsa dig att gå med i någon av alla lokala loppisgrupper som finns på Facebook. Där är många av arrangörerna aktiva och håller dig informerad med aktuella tips.

Här hittar vi alla loppisar
Aktuella Loppisar i Västmanland

Kläder i Second hand butiken Brödet och Fiskarna. Foto: Pressbild

Brödet och Fiskarna

Det var här i Västerås som Brödet och Fiskarna startade och det är här... (Läs mer) deras största verksamhet finns i dag. I Västerås sorteras och packas kläder, skor, glasögon, leksaker och förnödenheter som går till de projekt i olika länder som de stödjer. I butiken säljer de bland annat kläder, skor, böcker, möbler och prylar. De har även ett utbyggt loft där de har en Retro-avdelning samt avdelning för textilier.


Brandthovdagatan 14, 721 35 Västerås
021-10 44 70

Entrén till secondhand-affären Idébutiken.

Idébutiken

Idébutiken är en så kallad popup-butik som tillfälligt har slagit upp... (Läs mer) portarna på Sturegatan i centrala Västerås. Här utlovas ett spännande och noga utvalt sortiment med många fyndchanser. Ambitionen är att hålla verksamheten igång under hela 2021, med eventuell fortsättning efter årsskiftet.


Sturegatan 10, 72213 Västerås
070-775 24 97

Blandade prydnadsföremål. Foto: Janette Mattsson

JTM:s Äldre Ting

I norra stadsdelen Haga hittar du JTM:s Äldre Ting. På bottenplan i ett av... (Läs mer) höghusen ligger den något dolda lokalen. På bara 40 kvm trängs samlarföremål och prylar från golv till tak, vilket de själva sammanfattar träffande som ”en sprängfylld liten butik”.


Rekylgatan 14, 72338 Västerås

Lifecenter Second Hand

Hos Lifecenter Second Hand är hyllorna ordentligt laddade. Här finns porslin,... (Läs mer) glas, köksgeråd, möbler, sportutrustning, kläder, leksaker, böcker, elektronik och mycket mer. För den som djupdyker ordentligt bland föremålen finns goda fyndchanser.


Brandthovdagatan 1, 72135 Västerås
0793-470 645

Travar med böcker. Fotograf: Mostphotos

Loppan

På Bäckby ligger Loppan. Det är en mindre secondhandbutik som drivs av... (Läs mer) Daglig verksamhet i Västerås stad. Här kan du bland annat hitta kläder, skor, porslin, böcker och andra begagnade saker som har skänkts till verksamheten för att återbrukas.


Gjutjärnsgatan 6, 72133 Västerås
021-39 84 87

Parkerade bilar med öppna bakluckor. Foto: Erik Lindgren

Loppis i Luckan

Bakluckeloppis är ett populärt loppisformat som definitivt har kommit för... (Läs mer) att stanna. I Västerås är Loppis i Luckan en återkommande arrangör. Där samlas bilburna försäljare som ger sina gamla prylar ett nytt liv hos nya ägare. Träffarna äger rum på söndagar, jämna veckor, under perioden maj-september.


Brandthovda IP, Tortunavägen, 72596 Västerås

Speglar, stolar och en soffa. Foto: Marika Ireblad

Läkarmissionen Second Hand

Läkarmissionen i stadsdelen Bäckby är en av Västerås största... (Läs mer) secondhandbutiker. Här hittar du stort som smått på nästan 800 kvm. Avdelningarna innefattar alltifrån möbler och elektronik till kläder och leksaker. Glas, porslin, köksredskap och prydnadssaker står uppradat på otaliga hyllmeter.


Stenbygatan 3A , 721 36 Västerås
021-13 63 03

Ett par högklackade skor. Fotograf: Mostphotos

Minas Shop

Minas Shop är en liten secondhandaffär i den norra stadsdelen Gideonsberg.... (Läs mer) Ända sedan 1979 har butiken tillhandahållit kläder, skor och väskor av det lite exklusivare slaget.


Bangatan 13, 72228 Västerås
021-13 89 60

Second hand porslin på Myrornas i Västerås. Foto: Pressbild

Myrorna

Myrornas secondhandbutik ligger centralt i Västerås längs shoppingstråket... (Läs mer) på Stora Gatan. Här kan du bland annat köpa kläder, möbler och inredning. Du är också varmt välkommen att lämna av gåvor som de kan sälja i butiken. All deras vinst går till välgörenhet och insatser för samhällets utsatta.


Stora Gatan 48, 722 12 Västerås
021-38 05 90

Entré med stor skylt. Pressbild

PMU Second Hand Västerås

PMU Second Hand ligger på Erikslunds handelsområde. Med sina 4400 kvm är det... (Läs mer) Sveriges största secondhandbutik. Här kan du fynda allt mellan himmel och jord. I PMUs secondhandbutiker säljs skänkta varor och överskottet från försäljningen används till internationellt utvecklings- och katastrofarbete.


Hallsta gårdsgata 11, Västerås
021-450 50 10

Spegelblanka köksföremål. Fotograf: Mostphotos

Returbolaget

Hos Returbolaget står begagnade kvalitetsobjekt i fokus. Här hittar du gamla... (Läs mer) möbler, lampor, tavlor, glas, porslin och andra pärlor som ger ditt hem ett riktigt designlyft. Här görs kanske inga budgetklipp, men ett besök i deras lokaler på Finnslätten är garanterat inspirerande.


Wijkmansgatan 7, 72136 Västerås
0707-562110

Kläder hängda på galgar. Fotograf: Mostphotos

Röda Korset Second hand

Röda Korsets Second Hand hittar du i en hörnlokal i centrala Västerås. Där... (Läs mer) har de ett litet kafé och säljer begagnade prylar, glas och porslin – men framförallt finns det secondhandplagg. Den röda tråden är hållbarhet och intäkterna går till hjälpverksamhet både lokalt och globalt.


Vasagatan 26 B, 72215 Västerås
072-567 90 02

Interiör från Skolgatan 8.

Skolgatan 8

På Skolgatan 8 finner du en av Västerås stadsmissions verksamheter. Detta... (Läs mer) är en nykter mötesplats där det i samma lokaler finns en secondhand med utvalda varor till försäljning. Du hittar dessutom en verkstad/ateljé där du kan ändra plagg du köpt eller skapa nytt med överskottsmaterial. Hit kan du komma om du vill träffa och umgås med andra, ta en kaffe eller kika runt bland secondhandvaror.


Skolgatan 8, 722 15 Västerås

Ljusstake från Skultuna Messingsbruk.

Skultuna Antik

I Skultuna finns en riktig secondhand-doldis som varken har en egen hemsida... (Läs mer) eller marknadsför sig i sociala medier. Hos Skultuna Antik hittar du bland annat glas, porslin och äldre bruksföremål. Givetvis finns även en hörna i butiken med objekt från det lokala mässingsbruket.


Fågelbergsvägen 9, 726 31 Skultuna
021-70727

Leksaksbilar i olika färger och modeller. Fotograf: Mostphotos

Vallbykyrkans Second Hand

Vallbykyrkans secondhandbutik lockar med mycket låga priser och intäkter som... (Läs mer) går till goda ändamål. I den 300 kvm stora källarlokalen finns allt som en klassisk andrahandsmarknad har att erbjuda – kläder, möbler, glas, porslin och prydnader.


Fatbursgatan 7, 72480 Västerås
070-343 27 10

Koppar från Västerås stadsmission. Foto: Pressbild

Västerås Stadsmission

Västerås Stadsmissions secondhandbutik ligger på Erikslund, i utkanten av... (Läs mer) Västerås. I butiken kan du fynda allt från kläder och skor till möbler, porslin och prylar. Butiken fylls ständigt på med nya varor, så möjligheten att hitta just ”ditt fynd” är stor.


Ateljégatan 4, 724 71 Västerås
021-40 44 40

Du kanske också gillar: