Birgittas Matbod visar upp delikatesser som en av utställarna på den uppskattade vin och delikatessmässan. Fotograf: Henrik Mill

Provning för alla smaksinnen

Vid sidan av alla fantastiska restauranger erbjuder Västerås andra mat- och dryckesupplevelser som sätter fart på alla smaksinnen – både för den mindre och den större gruppen. Här finner du allt från kaffeprovning på Björklunds Kafferosteri till ölprovning på det lokala bryggeriet Coppersmith’s.

Varje år arrangeras dessutom den uppskattade vin- och delikatessmässan, Vin i Västerås, vilken besökare vallfärdar till för att njuta av god mat och dryck.

Andra typer av matupplevelser

En annan typ av matupplevelse får du när du köper färsk fisk direkt av yrkesfiskaren Pär ute på Ängsö Fisk.

I Västerås med omnejd finner du ett antal trevliga butiker med lokalproducerade varor – så ta en tur och sätt fart på dina smaksinnen!

Ett sällskap äter skaldjursplatå på Kajplats 9 i Västerås. Fotograf: Pia Nordlander
Logga för restauragen Adam och Oliver

Adam och Oliver

Nordiska smaker och asiatiska tekniker skulle kunna sammanfatta deras tanke. De... (Läs mer) inspireras av Sydostasien där det finns mycket mer än bara chili, ingefära och lime. De använder deras sätt att tillaga maten. Deras mål och tanke är att bjuda på en modern upplevelse med säsongsbetonad och lokalt odlade råvaror med inspiration och tekniker från delar av Norden med Ostasiska influenser. (Kina, Japan, Sydkorea)


Smedjegatan 3, Västerås

Malet kaffe på Björklunds Kafferosteri. Foto: Pressbild/ Oscar Helgstrand

Björklunds Kafferosteri - kaffeprovning

På Björklunds kafferosteri kan du botanisera i massvis med kaffesorter och... (Läs mer) rådfråga kaffeexperterna om tips om deras goda kaffe. Björklunds kafferosteri rostar bönorna på plats, i närheten av Saluhallen Slakteriet i Västerås, och skapar nya typer av specialkaffe för hjärta och hjärna.


Slakterigatan 10, 721 32 Västerås
021-490 03 50

Ett vackert upplägg av de goda råvaror som serveras på en tallrik. Fotograf: Ida Naess Holmberg

FRANK

Frank är en centralt belägen bistro med eftertraktade sittplatser. Köket är... (Läs mer) ambitiöst, servicen bra och miljön är charmig, intim och avslappnad. Frank erbjuder en ovanlig middagsupplevelse med endast en sak på menyn - Frank Rules. Frank Rules heter deras fyrarättersmeny som gästerna vallfärdar för att pröva. Som gäst väljer du kött, fisk eller vegetariskt till huvudrätt och lutar dig tillbaka och låter köket göra resten.


Stora torget 3 , 722 15 Västerås
021-13 65 00

Flera vikingabåtar samt koggen Roter Teufel på Frösåkers Brygga. Foto: Pressbild

Frösåkers Brygga – Västerås historiska skeppsmuseum

På Frösåkers Brygga vill de ge besökarna möjlighet att ta del av det... (Läs mer) fornnordiska livet. Här finns roliga prova-på aktiviteter för dig som vill vara viking för en dag. Besök Sveriges största flytande båtmuseum, med över 20 vikingaskepp, medeltida skepp och allmogebåtar. På plats finns ett kafé som serverar hemgjord glass, svenska bullar samt stora goda smörgåsar.


Frösåkers Brygga 7, 725 97 Västerås
070-573 43 43

Huvudbyggnaden på Hem till gården. Foto: Pressbild

Hem till Gården

Betyg:

Välkommen till gården på landet mitt i stan! Här bor du mysigt i... (Läs mer) kulturhistorisk miljö, bevarad och inredd med mycket kärlek och omtanke. Här kan du även äta och dricka gott på Bistro Lilla Stallet. Hem till Gården vänder sig till dig som ställer krav på ett boende med karaktär i trevlig miljö med genomtänkt interiör och modern utrustning.


Slånbärsgatan 13, 722 23 Västerås
070-228 75 18

Långbord med bordsdukning på Saluhallen Slakteriet. Foto: Pressbild

Saluhallen Slakteriet

Saluhallen Slakteriet är en saluhall med fokus på lokalt producerad mat av... (Läs mer) hög kvalitet i kombination med ett internationellt utbud - allt i en trivsam miljö! Saluhallen består av flera restauranger samt Bondens Västerås och Skafferiet, med unika utbud av varor.


Slakterigatan 6-10, 721 32 Västerås

Du kanske också gillar: