Ungdomar sitter på en uteservering i Västerås City. Foto: BildN
Man shoppar i en klädbutik. Foto: Mostphotos

Shopping i Västerås city

I Västerås city finns det något för alla som är sugna på shopping – allt från små gemytliga butiker till större kedjor utspridda i både gallerior och på mindre gågator.

Vi är stolta över att det var i Västerås som Erling Persson, år 1947, öppnade sin första H&M butik.

Närheten till allt, shopping, kaféer, restauranger, men även utbudet av konst och historia, gör det bekvämt att hänga i city. På sommaren lever staden upp extra mycket med alla trevliga uteserveringar och under vintermånaderna pryds city av en fantastisk julbelysning. Bara den i sig är värd ett besök!

Läs mer om shopping i Västerås city

En skyltdocka och en rad upphängda klänningar Från H&Ms första butik i Världen, i Västerås. Foto: Pressbild från H&Ms bildarkiv.

H&M

Sveriges första Hennes & Mauritz butik öppnades av Erling Persson i... (Läs mer) Västerås 1947. Idag finns H&M på två platser i Västerås, på Vasagatan i city och i Erikslund Shopping Center. Butiken på Vasagatan ligger bara ett stenkast ifrån där första butiken slog upp sina dörrar 1947.


Vasagatan 13, 722 13 Västerås
021-15 16 30

Tjejer sitter och fika i Kvarteret Igor. Fotograf Pia Nordlander

Kvarteret Igor

Kvarteret Igor ligger i Västerås City och består av flera olika butiker och... (Läs mer) restauranger. Kvarteret Igor skapar en shoppingupplevelse med inriktning på mode, media och mat. Här finns det gott om butiker, matställen, nöjen, en välsorterad livsmedelsbutik, ett gym på taket samt ett parkeringshus.


Vasagatan 25, 722 15 Västerås

Visar ingången till Punkt galleria. Foto: Mostphotos

Punkt

Här hittar du shopping, mode, skönhet, hälsa, inredning, kultur, mat och... (Läs mer) dryck i en härlig blandning!


Vasagatan 20, 722 15 Västerås

Bilden visar en vy över svartån med fina ljus. Fotograf: Pia Nordlander

Västerås City - Shopping, mat, kultur & nöje

Här befinner du dig i en trevlig och mysig miljö samtidigt som du strosar... (Läs mer) runt på gatorna i stadens hjärta. Här finns något för alla som är sugna på shopping. När kvällen kommer lever citys nöjesliv upp med ett stort utbud av trevliga barer, klubbar, teater, konserter och kulturliv. I Västerås city kan du spendera en hel weekend med familj och vänner!


City, Västerås

Du kanske också gillar: