Kvinna joggar i spåret på Björnö i Västerås. Fotograf: Pia Nordlander

Löpning i motionsspår

Föredrar du löpning i motionsspår, så finns det härliga motionsspår runt om i hela Västerås. De kanske mest populära motionsspåren hittar ni på Björnö och Rocklunda men det finns fler! Vill du hålla dig i stan kan du ta en joggingtur längs med Svartån eller springa ner till Mälaren och njuta av de härliga stråken längs med sjökanten.

Här finner du alla kommunala motionsspår

Kvinna joggar i spåret på Björnö i Västerås. Fotograf: Pia Nordlander
Kvinna promenerar i spåret på Björnö. Fotograf: Pia Nordlander

Björnö

Björnö är en långsmal ö i Mälaren med broförbindelse till fastlandet.... (Läs mer) Ön har varit ett naturreservat sedan 1959 och är en populär plats för friluftsliv och olika utomhusaktiviteter. På ön ligger friluftscentret Aktivt uteliv Björnögården som hyr ut fritidsutrustning efter säsong. Här finns motionsspår, grillplatser, mountainbikeleder, flera fina badplatser. När snön lägger sig så kan man susa ner för Björnöbacken eller åka skridskor på isen.


Björnö, Västerås

Bild visar området över hela rocklunda

Rocklunda

Rocklunda är en plats i Västerås med många syften, här finner du arenor,... (Läs mer) hallar, motionsspår och vintertid även skidspår. Barn och ungdomar idrottar här, skolor bedriver skolidrott och elitlagen bjuder på spännande matcher. Cuper och tävlingar arrangeras här flera gånger årligen och då och då gästas arenorna av stora artister och hallarna fylls av mässor.


Rocklundagatan, 722 17 Västerås

Du kanske också gillar: