En man som åker skridskor på Mälarisen drar ett barn på en bob. Foto: Avig Kazanjian

Storslagen naturupplevelse utlovas när isbanan på Mälaren plogas! Utöver Mälarisen och många spolade banor finns också flera konstfrusna alternativ. I Västerås är skridskoåkning en självklar vinter- och lovaktivitet.

Plogad bana på Mälaren

Så snart isen är säker tar sig Västerås ideella plogare ut på Mälaren och plogar en lång härlig bana på isen. Perfekt för både promenader, skridskoåkning och även spark så klart! För att veta om isen är säker kan du följa Skridskobana på Västeråsfjärden och Aktivt Uteliv Björnögården på Facebook. Utrustning går att hyra hos Aktivt Uteliv på Björnögården eller att låna hos Fritidsbanken.

Skridskobana på Västeråsfjärden
Israpport Hässlösundet
Fritidsbanken Västerås
Lakeside Adventure

En vacker vy över isbanan på stora torget då ett barn åker på skridskobanan, Fotograf: Clifford Shirley

Skridskobanan i city

Den konstfrusna isbanan är en nyhet för i år på Stora torget. En gnistrande isyta väntar mitt i city och erbjuder en fantastisk vinterupplevelse för alla åldrar.

Under hela vintern är isbanan tillgänglig för åkning varje dag. Det bästa av allt?
Det är gratis att åka och vi välkomnar alla, oavsett erfarenhet, att ta del av denna underbara vinteraktivitet.

För mer information 

Allmänhetens åkning

För ungdomar som vill ha större yta och kanske även klubba är tipset allmänhetens åkning på Rocklunda. Fler rinkar finns även på Råby IP och i Skultuna. Runt om i stadsdelarna spolas också många planer till isbanor av både privatpersoner och Västerås stad. Karta och information hittar du via länken nedanför.

Skridskoåkning i Västerås

Fyra barn åker skridskor på isbana.

Du kanske också är intresserad av: