DJ och saxofonist blickar ut över dansgolvet på nattklubben Publik i Västerås
ThaiBasil-drink från restauranger Adam & Oliver i Västerås

Goda drinkar och stimmig stämning

Sött, surt eller salt? Oavsett vilken drink du väljer kan du vara säker på att du kommer få dryck av hög klass i Västerås. Sky Bar stoltserar på hög höjd med både fantastisk vy och dryck från 24e våningen i Skrapan. Ett stenkast bort ligger Adam & Oliver som på kort tid blivit västeråsarnas favoritställe för både mat och drinkar – samt en och annan vinprovning då och då.

På den intima baren Circus är de kända för sina cocktails och en härligt stimmig miljö. Sist men inte minst ligger Brasserie Stadsparken precis vid ån och bjuder in till både goda drinkar och partystämning med DJs och trubadurer. Ett populärt stopp på västeråsarnas barrundor!

Skybar
Adam & Oliver
The Circus
Brasserie Stadsparken

Vinglas på ett bord under ett tegelvalv. Foto: Pressbild

Mysiga barer med kompisgänget

För dig som vill sitta i en avslappnad miljö tillsammans med vänner finns det flera populära alternativ i Västerås. Bland annat Moccadeli där hela familjen eller kompisgänget kan hänga sent in på kvällarna för här finns både bar, café och restaurang i ett.

Om du gillar öl är tipset BarLOKAL och Ruths Ölhus som erbjuder spännande ölsorter i en skön miljö. På BarLOKAL arrangeras även populära musikquiz varje vecka. För en gedigen vinlista ska du ta dig till Vinoteket, Västerås mysigaste vinbar. En annan bar med hög mysfaktor är baren NOM med deras välvda tegeltak och uteservering precis över Svartån.

Moccadeli
BarLOKAL
Ruths Ölhus
Vinoteket

Dansgolvet på nattklubben Publik i Västerås. Händer i luften och unga vuxna som dansar. Foto: Publik och Watermark Media.

Nattliv och dans in på småtimmarna

Dansgolven står inte tomma i Västerås och här har du möjlighet att välja utifrån vilken musikstil och vibe du är ute efter. Publik är en av Västerås största och mest besökta nattklubbar. Här finns två dansgolv och en populär takterass. Är ni ett stort gäng med lite olika musiksmak är O’Learys stället att gå för här finns hela 3 dansgolv och 5 barer att välja, eller varva, bland.

Vill du dansa till mer alternativ klubbmusik? Då ska du till Madame Josephine där det är hip hop, elektronisk och r’n’b som gäller. Alldeles intill ligger även Nya Hattfabriken, där ovanvåningen svidar om till dansgolv varje fredag- och lördagskväll. En lite mindre, men väldigt populär, nattklubb i Västerås nattliv.

Publik
O’Learys Västerås
Madame Josephine
Nya Hattfabriken

Skål över skaldjursplatå från Kajplats 9 i Västerås. Fotograf: Findie

Läskande dryck vid Mälaren

Barer och restauranger längs med Mälarkanten fyller Västerås nattliv med energi, speciellt under varmare dagar när västeråsarna söker sig ner till vattnet för att njuta av gott sällskap och fantastiska vyer.

Nere i Östra hamnen ligger restaurangerna tätt. På Kajplats 9 slussas skaldjursplatåer och bubbel ut till glada gäster, från Agrills stora uteservering hörs skratt och skrål på sommarens musikquiz och vid Magasinet, intill White Guide-restaurangen Pråmen, käkar du smörrebröd alldeles intill vågskvalpet.

Längre bort från centrum, vid Öster Mälarstrand, har du Västerås stora magnet Steam Hotel där orangeriet och bar Locavore på 18e våningen erbjuder unik industrikänsla och spektakulär Mälarvy.

Kajplats 9
Agrill
Magasinet Västerås
Pråmen
The Steam Hotel

Live och musikscener

Ett inslag av kultur, humor eller musik sätter guldkant på de flesta utekvällar. Global Living är ett hemtrevligt ställe där det ofta arrangeras spelningar och om du besitter en talang kan även du ta chansen på deras open mic-kvällar.

Nere i O’Learys eventdel finns klubbscenen som är ett självklart inslag i Västerås nattliv. Här kvalar både rockfestivaler, hiphop-kollektiv och schlagerdrottningar in i konsertprogrammet. Men är du istället ute efter mer av en indiekänsla ska du kolla in Intiman. I de mysiga lokalerna kommer du nära musiken och artisterna.

Kolla in vår evenemangskalender för att se aktuella spelningar och happenings.

Global Living
O’Learys
Intiman

Du kanske också är intresserad av