Laddstation för elbil vid parkeringsplats

Det är viktigt att pausa och ladda bilbatteriet, men man får inte glömma bort att ladda sina egna batterier också! Nedan har vi sammanställt ett antal platser i Västerås med laddmöjligheter men där det också finns aktiviteter att ägna sig åt under tiden man väntar.

Vår vid Anundshög i Västerås. Fotograf: Clifford Shirley

McDonald’s Hälla – Recharge

150 kWCCS, 62 kW CHAdeMO, 50 kW CCS, 50 kW CHAdeMO, 22 kW Type 2

På Hälla kan man bland annat slå några bollar på Hälla Golfs driving range. Eller varför inte gå en runda piratgolf? Och om inte vädret tillåter kan man ta sig en vända inne på Hälla Shoppingcenter. Det finns ett stort och varierat utbud av restauranger med något för alla smaker.

Om man känner sig extra hurtig kan man ta en promenad på Badelundaåsen bort mot Anundshög för att utforska Sveriges största forntida gravhög.

Hitta hit!

Rocklunda Laddregion Mälardalen – EVcore

50 kW CCS, 50 kW CHAdeMO, 11 kW Type 2

Här kan man passa på att besöka Vallby Friluftsmuseum, ”Västerås Skansen”. Ett utomhusmuseum med många olika djur i en mysig och gammaldags miljö. Perfekt för barnfamiljen.

I Rocklundaskogen kan man ta en lugn promenad och njuta av naturen eller öka pulsen i hinderbanan.

Att strosa längs med Svartån vid Biskopsängens koloniträdgårdar är både vackert och rogivande.

Hitta Hit!

Ett barn ler stort när hon blir uppvaktad av getterna på Kungsbynd Djurpark i Västerås. Fotograf: Pia Nordlander
Konditor på Kopparlundens bageri serverar bakelser. Fotograf: Findie

Kopparlunden Laddregion Mälardalen – Evcore

50 kW CCS, 50 kW CHAdeMO, 22 kW Type 2

Här växer en ny stadsdel fram. Här vill man bevara och lyfta fram kulturarvet samtidigt som man skapar en levande och hållbar stadsdel.

Och redan nu kan man njuta av utbudet. På Kopparlundens Bageri serveras det både kanelbullar och surdegsbröd gräddade i stenugn. Och på Hamburegeriet kan man unna sig vällagade hamburgare.

Hitta hit!

The Steam Hotel

22 kW Tesla, 11kW Type 2

Här kan man njuta av den fantastiska atmosfären eller avnjuta en vällagad lunch på det berömda The Steam Hotel. Ta en lång promenad längs Mälaren med dess fanatiska vyer och stanna för en glasspaus. Eller varför inte byta transportmedel och hyra en elbåt?

Hitta hit!

Människor äter på restaurang Steam Hotel i Västerås Pressbild
Barn som leker i sanden på Löga strand. Foto Pia Nordlander.

Lögarängsbadet Laddregion Mälardalen – EVcore

11 kW Type 2

Njut av sol och bad på Lögastrand! Här finns sandstrand och stora bryggor för solbad. Det finns även badflotte med hopptorn, duschar, kiosk och toaletter. Intill ligger en stor gräsplan med beachvolleybollplaner. En kort promenad bort ligger Västerås gästhamn, cable park, kickbike- och skatebana, restaurang och glasskiosk.

Tillåter inte vädret utomhusbad? Då passar ett besök på Lögarängsbadet. En toppmodern anläggning med en 50-metersbassäng som har utsikt mot Mälaren, hoppbassäng, barnbad, varmpool, restaurang och ett fullt utrustat gym.

Hitta hit!

Skultuna Centrum – EVcore

22 kW Type 2

Skultuna är en småstadsidyll som är byggd runt Svartån och Skultuna Messingsbruk – ett populärt turistmål. Det finns mycket att uppleva här; utomhusbad, fotbollsgolf, parkour och mountainbikespår. För att inte tala om fina naturområden som lockar till såväl cykelturer och vandringar som picknick i det gröna. Här finns utflyktsmål och aktiviteter för alla åldrar

Ladda ner Skultunas upplevelsekarta här!

Hitta hit!

Golfgreen med flagga

Fullerö GK – Virta

22 kW Type 2

Njut av en runda golf på Fullerö GK, gå en svettig padelmatch utomhus eller njut av en vällagad lunch på Fullerö Kvarterskrog.

Hitta hit!

Skolgatan – EVcore

22 kW Type 2

Upptäck en av Västerås mest älskade stadsdelar, Kyrkbacken. Med kullersten och små röda hus är det lätt att förlora sig i den historiska omgivningen.

Intill Kyrkbacken hittar man Västerås domkyrka. Med anor från 1200-talet stoltserar kyrkan med två stjärnor i Guide Michelin. I kyrkan finns Kung Erik XIVs sarkofag tillsammans med Sveriges största bestånd av epitafier från den svenska stormaktstiden.

Hitta hit!

En katt står på en kullerstensgränd mellan färgglada hus på Kyrkbacken. Fotograf: Pia Nordlander
Folksamling i Västerås City. Barn som leker i vattenfontän med Stora Torget i bakgrunden. Fotograf: Pia Nordlander

Västerås City

P-hus Igor Västerås
22 kW Type 2

Stora torget – Västerås Stad
11 kW Type 2

Klippan Parkering – EVcore
22 kW Type 2, 7,2 kW Type 2

Stadsparken – Västerås Stad
11 kW Type 2

P-Hus Punkt – Aimo Park
3,7 kW Type 2

Fler aktivitetstips: