Barn åker i vattenrutschbana på actionbad Kokpunkten. Foto: Pressbild

Vare sig det handlar om härligt läskiga vattenrutschkanor, höga hopp eller kluriga gåtor och mysterier så hittar du allt det i Västerås. Här finns något för alla i familjen! Och vad kan vara bättre efter en actionfylld dag än att få krypa ner i en nybäddad säng och vakna upp till en fantastisk hotellfrukost? Välkommen till Västerås!

Actionbadet Kokpunkten

Upplev höstaction med 530 meter actionfyllda vattenrutschkanor! Ruschen, svischandet, pirret i magen och det omedelbara lyckoruset går faktiskt att sätta ord på – Actionbadet Kokpunkten i Västerås kallar det badrenalin. Ett äventyrsbad med hög adrenalin-nivå helt enkelt!

Actionbadet Kokpunkten

Smaskiga våfflor

Waffle Puff Pastry, bubble waffle, egg waffle eller BUBBELVÅFFLA! På Björnögården hittar ni caféet Wåffelbaren som erbjuder spännande och välsmakande konceptvåfflor i alla tänkbara storlekar och former. Supergott och häftigt!

Wåffelbaren på Björnögården

Full fart på JumpYard

Här snackar vi höga hopp, hög puls och höga höjder! Den populära trampolinparken JumpYard lockar med höghöjdsbana, Sky Rider och Wipe Out. Eller som man kan säga med lite enklare ord – massor av studsmattor, klättring och höghöjdsbana.

JumpYard Västerås

Använd din list

Dörren stängs och nyckeln vrids om. Ni är nu inlåsta i ett rum fullt av utmanande gåtor och kluriga ledtrådar. Det är dags att slå era kloka huvuden ihop och samarbeta för att tillsammans lyckas ta er ut i det fria! Aktiviteten passar stora som små och är en riktigt rolig nöt att knäcka med gemensamma krafter.

Escape Room Västerås

Testa klättring

Klättring är jobbigt! Och kul! Så kul att du ibland inte tänker på att det också är träning för hela kroppen. Klättercentret i Västerås erbjuder både repklättring, bouldering (den enklaste formen av klättring utan utrustning) och kurser för nybörjarna. På K7 Aktivitetscenter hittar du även gym och padelbanor.

Klättercentret Västerås

Låt hjärna och muskler jobba

Här sätts taktik, teknik och fysik på prov! Prison Island är ett upplevelsecenter för alla i åldrarna 8–99 år där det, likt TV-succén Fångarna på fortet, handlar om att samarbeta i lag och lösa stora som små utmaningar och samla så många poäng som möjligt på tid.

Prison Island

Höghöjdsbana och äventyr

Sätt er balans och problemlösningsförmåga på prov! Höghöjdsbanan hos Aktivt Uteliv på Björnö passar både stora och små klättrare. Under två timmar tar ni er från träd till träd med hjälp av hängbroar, nät, linbanor och andra roliga utmaningar.

Höghöjdsbanan på Björnö

Du kanske också är intresserad av