Människor sitter och lyssnar på en föreläsning under Besöksnäringsdagen. Pressbild.
Publicerat: 20 sep. 2022

Välkommen till en inspirerande eftermiddag fylld med erfarenhetsutbyte och diskussioner kring besöksnäringens utveckling när Visit Västerås bjuder in till Besöksnäringsdagen 2022.

Den 21 november är det dags för årets besöksnäringsdag med temat ”Besöksnäringens betydelse för Västerås”.

På programmet hittar ni bland annat:​​​​​
Surflogiet, en del av destinationen Gotland
Vi gästas av Carl Ewald som driver det omtalade Surflogiet, han kommer att berätta om sitt entreprenörskap och hur de skapat en besöksanledning med ett tydligt tänk kring att vara en del av den större destinationen Gotland.

Framtidens Västerås
Många spännande utvecklingsprojekt planeras och genomförs i Västerås de kommande åren. Vi har bland annat bjudit in representanter från Mälarporten, Castellum, Corem och Länsförsäkringar Bergslagen för att berätta om hur deras kommande satsningar kommer att förändra utbudet och bilden av Västerås.

Hur bidrar besöksnäringen till att invånarna i Västerås trivs?
Vi får ta del av resultatet från färska attitydundersökningar om hur invånarna i Västerås och svenskar i allmänhet uppfattar platsen Västerås. Med insikter från dessa diskuterar vi tillsammans besöksnäringens bidrag till att Västerås är en bra plats att bo på och vad som behövs framåt.

2024 står Västerås som värdstad för SM-veckan sommar och vi kommer få ta del av vad det innebär för Västerås! Vi gästas även av Västerås nya kongresshus, ”Västerås kongress”.

Sofie Gunnarsson, platsstrateg på Placebrander med erfarenhet av att bygga attraktiva destinationer kommer att moderera och leda oss genom eftermiddagen.
Är du inte anmäld ännu så gör det via länken nedan.
Sista anmälningsdag är 11 november.

Nytt för i år!
I år arrangeras Besöknäringsdagen i anslutning till Rådslaget som är Invest Västerås evenemang för näringslivet. Ta chansen att delta på båda eventen, läs mer på anmälningslänken nedan.

Datum: Måndag 21 november
Tid och plats:
13.00 – 17.00 på The Steam Hotel, Västerås

 

Om Besöksnäringsdagen

Besöksnäringsdagen är en årlig mötesplats för besöksnäringen i Västerås med omnejd. Dagen bjuder på inspiration, erfarenhetsutbyte och diskussioner kring besöksnäringens utveckling. Förutom besöksnäringens aktörer bjuds även politiker, tjänstemän och andra intressenter in till dagen. Dagen arrangeras av Visit Västerås.